Stålpiper

Dette er valget for de som ønsker en pipe som tar lite plass og for de som ønsker at pipen skal være en del av interiøret.

Schiedel stålpipe er i tillegg enkelt og raskt å montere. Vår stålpipe kan plasseres på tradisjonelt vis fra toppen av ildstedet, alternativt fra gulvet i første etg eller utvendig. Det kan tilkoples inntil 3 ildsteder pr pipeløp på Permeter standard og ett ildsted på Permeter Vent.

Våre stålpiper leveres med varmforsinket stål i yttermantel og med syrefast rustfritt stål i innermantel. Innermantelen er festet punktvis til yttermantelen og kan dermed ta opp nødvendig ekspansjon ved oppvarming. Mellom yttermantel og innermantel er det et lag med keramisk isolasjon som tåler opp til 1200 grader celcius.

Permeter stålpipe lagerføres i dimensjon 150 mm farge sort med pulverlakkert overflate. Andre farger som grå og hvit samt rustfri blank overflate er bestillesvare med 2-4 ukers leveringstid. Vi kan i tillegg levere stålpiper med innvendig diameterfra 130 – 700 mm.

Permeter

En ny og rimelig stålpipe

  • Lagerføres kun i dimensjon 150mm
  • Leveres med firkantet eller rundt beslag over tak
  • Kan leveres med uisolert startrør

Permeter vent

Leveres med dobbelt isolerte rør gjennom yttertak

  • Kan leveres med rund eller firkantet løsning over tak
  • Kan sideforskyves med 45 grader rørbend Lagerføres i farge sort
  • Grå, hvit og blank overflate på bestilling

Solid Vent elementpipe

I dag benytter man ofte lufttette yttervegger for å unngå store energikostnader i nybygg. Dette gjør at man oppnår et jevnt inneklima, men hvem vil samtidig avstå fra muligheten til å kose seg foran en koselig peisovn?Alle ildsteder trenger imidlertid tilstrekkelig tilførsel av luft for forbrenningens skyld – i en mengde som ikke finnes i tradisjonelle skorsteinssystemer.Schiedel Solid Vent med integrert tilluftskanal garanterer sikker tilførsel av forbrenningsluft og riktig trekk i pipa.

Schiedel Solid Vent kan altså benyttes for alle typer ildsted er uavhengig av brenseltype og man trenger ikke bekymre seg for inneklimaet. Forbrenningsluften ledes ned til ildstedet fra skorsteinsåpningen via den integrerte tilluftskanalen. Røyken ledes på vanlig måte ut via røykkanalen. Takket være separate kanaler for lufttilførsel og røyk får man en sikker funksjon for alle typer ildsteder.

Schiedel Solid Vent med integrert tilluftskanal garanterer:

  • Sikker funksjon for alle typer ildsteder takket være optimal tilførsel av forbrenningsluft utenfra og sikker utførsel av røykgasser ut i det fri.
  • Stor frihet ved planlegging og utførelse takket være at installasjonen krever lite plass.
  • Tilluftsadapter for sikker tilknytning av luftekanal mellom pipe og ildsted.