Stål og kobber takrenner fra Lindab

Ståltakrenner er produsert av varmforsinket stål av beste kvalitet som er belagt med grunning og til slutt ett topplag av farge. Ståltakrenner gjennkjennes for enkel og rask montering. Delene "klikkes" på plass uten bruk av verken lim eller loddeutstyr.

 

Ved større bygg er styrke, holdbarhet og økonomi nøkkelord. Det sterke overflatebelegget på våre fargede takrenner sikrer at ståltakrennene beholder sitt flotte utseende år etter år. Komponentene er tilpasset hverandre på en så gjennomført og praktisk måte at de monteres på et øyeblikk, uten bruk av hverken spesialverktøy, lim eller lodding. Den beste takrenneløsningen for alle bygg. 

Ved å kombinere forskjellige farger på renner og nedløpsrør, kan du skape en farge som følger husets farger på en diskret måte, eller skape en spennende fargekontrast.

Tilgjengelige takrennestørrelser

100 mm - 125 mm - 150 mm - 190 mm

Tilgjengelige nedløpsdimensjoner

75 mm - 87 mm - 100 mm - 110 mm 120 mm

Tilgjengelige farger/typer

Sort, hvit, brun, mørk grå, silver, mørk silver, aluzink, mørk rød, teglrød,

bargrønn, kobber met, kobber

Lagerførte dimensjoner og farger:

  • Takrenner 100 mm: svart, hvit
  • Takrenner 125 mm: svart, hvit, mørk rød, brun, silver, dark silver, mørk grå, kobber
  • Takrenner 150 mm: svart, silver
  • Nedløpsrør 75 mm: svart, hvit, mørk rød, brun, silver, dark silver, mørk grå, kobber
  • Nedløpsrør 87 mm: svart, silver

 

Sink takrenner fra Rheinzink

RHEINZINKs takavvanningssystemer gjør det mulig å realiserer et mangfold av former og individuelle bruksformål. De omfatter halvrunde takrenner og firkanttakrenner, nedløpsrør, tallrike spesialformer i de vanligste dimensjonene og passende tilbehørsdeler. RHEINZINKs takavvanningsprogram omfatter ca. 500 produkter som gir brukerne den sikkerheten det innebærer at de enkelte delene av sortimentet er perfekt tilpasset hverandre. Enten det er snakk om valseblank, "forpatinert-pro blågrå" eller "forpatinert-pro skifergrå"* - alle ferdigdeler og spesialprodukter består av det samme høykvalitative materialet. Det er særlig dannelsen av det naturlige beskyttelsessjiktet som gjør at RHEINZINKs takavvanningssystemer kan oppfylle sin oppgave uten vedlikehold i mange tiår.
Lagerførte dimensjoner og overflater:

Takrenner halvrund 127 mm blankvals og forpatinert blågrå. Nedløpsrør rund 76 mm blankvals og 80 mm patinert blågrå.

Nå kan du lime RHEINZINK takrenner

I henhold til NS 3420 skal takrennesystemer i kobber og sink loddes. Lodding har også vært den eneste korrekte måten for skjøting av RHEINZINK takrenner gjennom våre 25 år i det norske markedet. RHEINZINK Norge har over en periode registrert at loddeskjøter generelt er av en dårligere utførelse enn de var for 10-20 år siden.

Under normale norske forhold har en loddet RHEINZINK takrenne forventet levetid på 40-50 år. Dårlig utførte loddeskjøter medfører en forringet levetid for våre takrennesystemer. I enkelte tilfeller har vi sett att loddeskjøtene lekker vann allerede etter to år. Årsaken til den dårlige utførelsen kan sikkert være mange, men ofte ser vi at blikkenslagerne selv ikke behersker teknikkene godt nok.

Det finnes et stort utvalg av lim på markedet. I dag limes alt fra dørhåndtak til flyvinger, så styrke og holdbarhet er ikke lenger et problem. RHEINZINK har lenge vært klar over at våre renner på enkelte prosjekter limes. Grunner til dette kan for eksempel være at det ikke tillates bruk av åpen flamme på byggeplassen. Da det ikke finnes elektriske loddebolter som er sterke nok, blir liming ofte et alternativ. Problemet er at det ofte limes med produkter som ikke er gode nok eller direkte uegnet. For eksempel silikonprodukter kan i enkelte tilfeller angripe titansink.

RHEINZINK har god erfaring med liming av renner fra Danmark, Sverige og Polen. Ved våre laboratorier i Tyskland har vi nå testet de vanligste limproduktene på det norske markedet og vi har godkjent Vulkem 116 og Sikaflex-15LM for liming av våre takrennesystemer. Vi har også utarbeidet en veiledning for hvordan RHEINZINK takrennesystem kan limes. En limt skjøt er nesten alltid bedre enn en dårlig loddet skjøt, men vi presiserer at en limt skjøt aldri blir like god som en korrekt loddet skjøt. Dette er derfor ment som et alternativ for de prosjekter der lodding av ulike årsaker ikke er en mulighet.

Kontakt oss gjerne for mer informasjon.

Levert av